7 sfaturi pentru ca parul tau sa creasca mai repede

Ce faci ca parul sa creasca mai repede

Stimularea cresterii parului necesita rabdare, atentie si grija fata de acesta, dar si o alimentatie echilibrata.  Exista multe alternative prin care poate fi stimulata cresterea parului, de care trebuie sa se tina cont. Parul nu creste in miraculos peste noapte. Iata sapte sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru cresterea unui par sanatos si frumos, ce faci ca parul sa creasca mai repede1. Dieta echilibrata Acest sfat, regasit peste tot, ajuta si in stimularea cresterii parului. Parul trebuie hranit astfel incat se recomanda o dieta echilibrata, bogata in proteine. Acizii grasi si fierul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. 

2. Evitarea spalarii zilnice a parului  Spalarea zilnica a parului trebuie evitata daca se doreste cresterea acestuia. In funcÈ›ie de textura firului de par, uleiurile naturale de la nivelul scalpului ar trebui sa ramana acolo pentru ca isi au rolul lor. Evident, prin samponarea parului, ele vor fi indepartate.  Rolul sebumului este acela de a mentine parul sanatos. 

3. Evitarea folosirii apei fierbinti la samponare Pentru foarte multi oameni, temperatura perfecta atunci cand  fac dus inseamna fierbinte.  Apa fierbinte la samponare inseamna par fragil si uscat. 

Ce faci ca parul sa creasca mai repede, alte sfaturi

4. Pieptanarea parului cand acesta este uscat Poate ca parul se piaptana mai usor dupa samponare, cand este umed, insa apa face firul de par mai slab, si, prin urmare, acesta se poate rupe mai usor. Nu dorim ca acest lucru sa se produca, mai ales in contextul in care se doreste cresterea acestuia. De asemeni, perierea inainte de culcare, stimuleaza cresterea parului.

5. Expunerea excesiva a parului la caldura Utilizarea excesiva de caldura, indiferent daca vorbim de ondularea, uscarea sau indreptarea parului, inseamna o hidratare insuficienta a acestuia si implicit, un fir slab. Nu trebuie sa se renunte complet la instrumentele de styling insa se recomanda folosirea mai sporadica. 

6. Hidratare Hidratarea parului este esentiala pentru o crestere mai rapida a acestuia. Aplicarea regulata a unui tratament cu ulei, inseamna o hidratare profunda a parului. Tratamentele cu ulei hranesc parul cu acizi grasi sanatosi. Uleiul de argan, cocos, cedru, jojoba sau de ricin sunt cele mai eficiente tratamente daca se doreste stimularea cresterii parului. 

7. Masajul scalpului  Seara sau la fiecare spalare, se recomanda masarea scalpului. Aceasta metoda de masaj creste circulatia de la nivelul scalpului, ritmul de crestere al parului fiind marit. Este precum un exercitiu fizic, insa pentru par.

 8. Tunderea regulata a parului Un sfat vechi, insa cu rezultate. Tunderea regulata a parului inseamna un par sanatos, fara varfuri despicate. Si pentru ca un fir de par despicat va insemna pe viitor un fir rupt, se recomanda tunderea regulata a parului. Din nou, un sfat care functioneaza si de care trebuie sa tii cont. In mod normal, parul creste de la 12 la 15 centimetri in fiecare an. Al tau ce ritm de crestere are?

Tuce faci ca parul sa creasca mai repede?

Vezi si optiuni de tunsori pentru parul lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *