Pieptanarea parului sfaturi

In acest articol o sa va ofer cateva sfaturi despre pieptarea parului. Cat de des, cum si ce fel de piepteni sa folosi. De cate ori se piaptana parul? De obicei, de doua ori pe zi este recomandat. De obicei se realizeaza dimineata, inainte de a pleca la servici sau scoala si seara, inainte de culcare.

De ce sa te piepteni? Deoarece pieptanatul imbunatateste circulatia sangelui la nivelul scapului, ajuta la cresterea acestuia si in acelasi timp, il protejeaza.

Cu ce sa te piepteni in functie de lungimea parului? Parul scurt se poate pieptana cu un pieptene mic, deoarece este mai “prietenos cu parul”. Pentru un par lung, incepand cu 25 de cm, se recomanda folosirea unei perii. De asemeni, cand se piaptana un par lung, se recomanda aplecarea capului si apoi se piaptana parul de la radacina spre varfuri. Atentie, nu trageti de par in momentul in care il pieptanati, s-ar putea sa-l rupeti.

Este foarte important sa curatati periile si piaptanul. Peria se murdareste mai repede decat piaptanaul si se recomanda a se curata la 2 zile.  Acestea se spala cu apa calduta (nu fierbinte, nici rece ) si se poate folosi sapun dupa care tamponeaza cu un prosop curat si se lasa sa usuce complet.

Piaptanul si peria de par sunt lucruri personale. Nu se imprumuta, sunt la fel ca periuta de dinti.

De ce imi pica parul cand ma piaptan? Cand il spalam, periem si folosim aparate pentru coafat, este normal sa pice o anumita cantitate de fire de par. Acestea sunt fire imbatranite. Se spune ca durata de “viata” a unui fir de par pe scalp este de 4 ani. Parul pica cel mai des toamna si primvara.

Cate fire de par este normal sa pice zilnic? Specialistii spun ca in general in jur de 80.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.