Cat de des iti speli parul – De ce nu e bine sa faci zilnic

Cat de des iti speli parul? Te-ai obisnuit sa o faci zilnic? Afla ca acest obicei nu este deloc pentru parul tau si ar trebui sa te opresti cat mai repede. Un par un pic “murdar” este un par sanatos.

Articolul incepe cu o intrebare. Sunt multe persoane care ar raspunde cu “zilnic”. Acest lucru este daunator si nesanatos, in special pe termen lung. Ghidul din acest articol va ajuta sa scapati de acest obicei. Nu dintr-o data, ci in mai multe etape.

 De ce nu e bine sa va samponati zilnic parul

Multe persoane declara ca daca nu isi spala zilnic parul, acesta devine unsuros, cu un aspect de murdar. Insa, daca va samponati parul in fiecare zi, ii indepartati toate uleiurile naturale, iar acesta devine foarte uscat. Mai mult, parul va incepe sa supraproduca ulei, rezultand un par foarte gras. Deci, samponarea zilnica nu va face parul mai curat, ci mai gras.

De ce sa nu iti mai speli zilnic parul? Sunt trei motive, unul fiind faptul ca acesta se va ingrosa si mai mult. Doi, daca obisnuiti sa va vopsiti, nuanta parului se va estompa foarte repede. Mai putin sampon, o culoare care rezista mai mult.
 
Stralucire. Parul vostru va straluci frumos cu propriile uleiuri naturale. Si va straluci intr-un mod sanatos. Cu cat parul tau devine mai inmuiat in propriile sale uleiuri naturale, cu atat va deveni mai stralucitor.  In plus, exista posibilitatea sa folositi uscatorul de par la fiecare spalarea. Si folosirea acestuia zilnic, usuca si deterioreaza parul.

Citeste si Cat de des trebuie tuns parul?

Cum sa scapati de obiceiul de a spala parul zilnic?

Exista doua modalitati, fie dintr-o data, fie treptat. In primul caz, pana va obisnuiti si parul isi schimba supraproductia de ulei, va trebui sa-l ascundeti.Abordarea treptata. Incepeti sa va spalati parul nu zilnic, ci o data la doua zile. Mariti treptat intervalul. Ideal este sa va spalati parul (mai ales cel gros)o data pe saptamana, insa nici de doua ori nu este prea mult. Parul subtire se va spala mai des, de doua, 3 ori pe saptamana.

 


Sfaturi pentru un par curat intre spalari

Nu doar clatiti parul, pentru a deveni mai curat. Un par umed va raspandi uleiurile naturale, rezultand un par mai gros. In schimb, puteti folosi uscatorul setat pe rece, astfel indepartati praful.

Sampon uscat, folositi-l prin pulverizare pe radacini, uleiurile in exces se vor absorbi.
Folositi balsamul doar pe varfuri, nu si pe scalp.
Nu va atingeti parul cu mainile. Daca va atingeti parul tot timpul, uleiurile naturale de pe maini se vor transfera pe par.

Tu cat de des iti speli parul?

Sursa pozelor : pinterest.com

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *