Reteta fericirii

Chiar exista o asemenea retea? Citeste pana la capat si hotaraste singur…

Poate ca ti-ai pus de multe ori intrebarea : Care este rolul meu in viata, in societate? De ce m-am nascut? Raspunsul este atat de simplu, incat nu iti vine sa crezi ca poate fi adevarat: Te-ai nascut pentru a fi fericit!

Ai zile mai bune si mai rele, si atunci, de unde stii ca esti sau nu este fericit? Un test simplu pentru determinarea starii tale de fericire este urmatorul: Daca exista in aceasta lume o singura fiinta sau un singur lucru pe care nu-l poti iubi…nu vei putea fi niciodata pe deplin fericit! Si daca nu vei fi fericit, vei fi, mai mult sau mai putin, bolnav atat fizic cat si psihic, mental sau spiritual.

Si atunci cum poti ajunge sa fii fericit? Fericirea si libertatea ta trebuie castigate suta la suta prin propriile tale resurse interioare.  Nu le astepta de la altii, pentru ca fericirea si libertatea care iti vin numai prin altii iti creaza o obligatie si dependenta care trebuie platite mai devreme sau mai tarziu, daca nu au fost realizate in stare de detasare.

 

Fii generos, fii plin de dragoste fata de tot ce este in jurul tau pentru a da inapoi tot ceea ce primesti in aceasta viata, elibereaza-te de toate datoriile si astfel vei ajunge sa raspandesti si tu la randul tau, bucurie, fericire si recunostinta in jurul tau.

 

O lege orientala veche spune ca undeva exista un templu cu toti peretii acoperiti de oglinzi. Oamenii care intrau in templu isi vedeau multiplicate la nesfarsit trairile: cei suparati erau coplesiti de o imensa tristete, cei fericiti erau incantati de bucuria din jur.

Lumea este la fel cu acel templu plin de oglinzi. Tu ce vezi in ochii celor din jurul tau?

Alexandra G.

sursa pozelor : stocksnap.io

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.