Cum sa eviti incaruntirea prematura a parului tau

Incaruntirea prematura a parului

Incaruntirea parului este un proces fiziologic normal, provocat de scaderea progresiva a pigmentului melanina. De obicei, acesta este unul dintre semnele care indica inaintarea in varsta. Cateodata, prima aparitie a firelor de par albe se produce mai repede de varsta de 30-35 de ani, lucru care este considerat normal, ci mult mai devreme.Cum putem incetini tendinta de incaruntire prematura a parului? In medicina, incaruntirea parului este considerata prematura in cazul in care se produce sub 30 de ani si, de asemenea, in cazul in care, la 40 de ani, mai mult de jumatate din par este deja alb. Acest lucru poate fi de multe ori o chestiune de genetica, ereditate.

Dar nu numai ereditate determina incaruntirea prematura a parului, ci ar putea exista probleme de sanatate, cum ar fi: boli cronice ale sistemului digestiv, probleme cardiovasculare, afectiuni ale tiroidei, anemie sau afectiuni cronice ale sistemului nervos. Alte cauze: vopsiri frecvente, stres, diete de slabit, lipsa unor vitamine si minerale.

 Reguli importante pentru a preveni incaruntirea prematura a parului:

  • evita stresul.
  • mananca sanatos. Carne de pui, peste, produse lactate, nuci si semnite, ciuperci, pere, mere, mure, zucchini, morcovi.
  • se recomanda o dieta de 1-2 luni pe an cu complexul de vitamina B, acid folic, vitaminele A, E, C.
  • iarna, poarta caciuli groase si nu te clati/spala pe parul cu apa foarte rece.
  • nu smulge firele de par albe, efectul e opus, vor creste si mai multe.
  • regular, maseaza scalpul timp de 5 minute la spalare.

  Foloseste masti naturale pentru parul albit prematur:

  • In fiecare noapte maseaza scalpul cu un decoct de urzici. Acesta se realizeaza din 50 g urzica imbibate intr-un 1 litru de amestec de apa si otet (1: 1), care apoi se fierbe timp de 30 min, se raceste si se filtreaza.
  • Untul de casa realizat din lapte de vaca are un efect pozitiv, acesta se aplica prin frecare radacinilor parului inainte de spalarea acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *